O tau o lona uiga o se suiga mo le gaosi paipa uamea i St.

E tele ao vave.O nisi ua faaitiitia i ao mulimuli ane i le aso.Maualuluga 83F.Savili i Utū ile 5 i le 10 maila ile itula..

O se tamaloa o loʻo tu i luga o fusi paipa uʻamea i totonu o le fale uamea i luga o le Vaitafe o Yangtze i le itu i sautesisifo o le itumalo o Chongqing i Saina i le 2014.

E 170 tagata faigaluega a le Trinity Products na fa'alogoina tala fiafia i lenei vaiaso: O lo'o latou saosaoa e maua le sili atu i le $5,000 le tasi i le fa'asoaina o tupe mama i lenei tausaga.

Ua siitia lena mai le $1,100 i le tausaga na te’a nei ma ua matua’i fa’aleleia atili mai le 2015, 2016 ma le 2017, ina ua le lava le tupe maua a le kamupani gaosi paipa uamea e fa’aoso ai le totogiina.

O le eseesega, o le saunoaga lea a le Peresetene o le kamupani o Robert Griggs, o le tau a Peresitene Donald Trump, faatasi ai ma le tele o tulafono e tetee atu ai i le lafoaia, ua toe avea ai le gaosiga o paipa ma pisinisi lelei.

O le vaiaso na te’a nei na tapunia ai le fale ili paipa a le Trinity i St. Charles ona o lologa, peita’i o lo o fa’amoemoe Griggs o le a fa’agasolo i le vaiaso nei, e fau ai paipa tetele mo uafu, fa’ato’aga suau’u ma galuega faufale i totonu o le atunu’u.O loʻo faʻatautaia foi e le Trinity se fale gaosi oloa i O'Fallon, Mo.

I le 2016 ma le 2017, na leiloa le Trinity se faasologa o poloaiga tetele e paipa mai Saina lea na faʻatau atu, o le tala lea a Griggs, mo le itiiti ifo nai lo le mea na te totogiina mo le uʻamea mata e fai ai le paipa.I se poloketi i le Holland Tunnel i Niu Ioka, na faia'ina ai o ia i se kamupani o lo'o fa'atau atu paipa i Turkey mai i u'amea u'amea na faia i Saina.

O le Trinity ei ai se fale nofoaafi i Penisilevania, 90 maila mai le alavai, ae e le mafai ona tauva ma uʻamea na faimalaga i le lua vaetolu o le auala i le lalolagi atoa."O matou o le fale gaosi oloa taugofie, ma na matou leiloa lena tauofo i le 12%," o le tala lea a Griggs.“E le mafai ona maua se tasi o na galuega tetele i lena taimi.”

O le Trinity na tuʻuina le $ 8 miliona le aofaʻi o galuega tetele i le taimi o le le mautonu ma faʻaititia lona 401 (k) taʻaloga, ae o le mea sili ona leaga, fai mai Griggs, o le faʻanoanoa o tagata faigaluega.E fa'atino e le Tolutasi le fa'afoeina o tusi tatala, fa'asoa lipoti o tupe fa'alemasina ma tagata faigaluega ma fa'asoa atu fo'i tupe mama ia i latou i tausaga lelei.

"Ou te matamuli i luga i luma o aʻu tagata faigaluega pe a latou galulue malosi ma e tatau ona ou fai atu, 'Alii, e le lava a matou tupe maua,'" o le tala lea a Griggs.

Fai mai le pisinisi uamea a Amerika, o le faʻafitauli, ma o loʻo, ova le malosi i Saina.Ua fuafuaina e le Faalapotopotoga mo le Tamaoaiga Galulue Faʻatasi ma Atinaʻe e mafai e fale gaosi oloa a le lalolagi ona maua le 561 miliona sili atu tone nai lo mea e manaʻomia e tagata faʻaoga uʻamea, ma o le tele o na mea na tupu ina ua faʻaluaina e Saina lona malosi i le va o le 2006 ma le 2015.

Na ta’ua e Griggs e le’i popole tele o ia i mataupu tau fefa’ataua’iga i aso ua mavae, peita’i ina ua amata ona afaina ai lana pisinisi ona o le tele o u’amea mai fafo, na ia filifili ai loa e fusu.Na auai le Trinity i se vaega o le au fai paipa na latou failaina tagi tau fefaʻatauaʻiga faasaga ia Saina ma isi atunuu e lima.

Ia Aperila, na faʻatonuina ai e le Matagaluega o Pisinisi e tatau i tagata faʻaulufale mai o paipa Saina lapopoa ona totogi tiute faʻasalaga o le 337%.Sa tuuina atu foi tiute i paipa mai Kanata, Eleni, Initia, Korea i Saute ma Turkey.

O lafoga na, i luga o le 25% o le tau na tuʻuina atu e le Trump i le tausaga talu ai i luga o le tele o uʻamea faʻaulufale mai, ua suia ai mea mo le au gaosi e pei o le Tolutasi.“Ua matou i ai i le tulaga sili ua ou vaai i ai i le sefulu tausaga,” o le tala lea a Griggs.

O tau e sau i se tau mo le lautele o le tamaoaiga o Amerika.O se tasi o suʻesuʻega, a le au fai pisinisi mai le New York Federal Reserve Bank, Princeton University ma Columbia University, o loʻo faʻatatauina o le tau o Trump e tau ai tagata faʻatau ma pisinisi $ 3 piliona i le masina i lafoga faaopoopo ma $ 1.4 piliona i le masina i le leiloa lelei.

Ae ui i lea, Griggs, finau e manaʻomia e le malo ona puipuia le au gaosi oloa a Amerika mai tauvaga le talafeagai, faʻatupeina.Sa i ai taimi na ia fesiligia ai lona mafaufau lelei mo le teuina o le $ 10 miliona e tatala ai le St. Charles plant i le 2007 ma le faitau miliona o isi e faʻalautele talu mai lena taimi.

O le mafai ona tu'uina atu na siaki tupe fa'asoa tetele i le fa'ai'uga o le tausaga, fai mai a ia, o le a aoga uma ai.
60MM SCH40 u'a uamea paipa fa'a'au'au pito


Taimi meli: Iuni-20-2019