Fuafuaga o lafoga fa'aopoopo e fa'aleleia atili ai le malosi o maketi

Saunia e OUYANG SHIJIA |Saina Aso Taitasi

https://enapp.chinadaily.com.cn/a/201903/23/AP5c95718aa3104dbcdfaa43c1.html

Fa'afouina: Mati 23, 2019

Ua fa'ailoa mai e le pulega a Saina ni fa'amatalaga au'ili'ili e fa'atino ai le toe fuata'iga o lafoga fa'aopoopo, o se la'asaga taua e fa'ateleina ai le malosi o maketi ma fa'amautu le tuputupu a'e o le tamaoaiga.

Amata ia Aperila 1 o le tausaga nei, o le 16 pasene VAT fua faatatau e faʻatatau i gaosiga ma isi vaega o le a faʻaititia i le 13 pasene, ae o le fua faatatau mo le fausiaina, felauaiga ma isi vaega o le a faʻaititia mai le 10 pasene i le 9 pasene, fai mai se faʻamatalaga tuʻufaʻatasia. i le Aso Tofi e le Matagaluega o Tupe, Pulega o Lafoga a le Setete ma le Pulega Lautele o Tiute.

O le 10 pasene toesega fua faatatau, lea e faʻatatau i tagata faʻatau oloa faʻatoʻaga, o le a tipi i le 9 pasene, fai mai le faʻamatalaga.

“O le toe fuata’iga o le VAT e le na’o le fa’aitiitia o le lafoga, ae o lo’o taula’i atu i le tu’ufa’atasia ma le toe fuata’iga atoa o lafoga, o lo’o fa’aauau pea le aga’i i luma aga’i atu i le sini umi o le fa’avaeina o se VAT fa’aonaponei, ma o lo’o tu’u ai fo’i le avanoa mo le tipiina o lafoga. numera o VAT puipui mai le tolu i le lua i le lumanaʻi," o le tala lea a Wang Jianfan, faatonu o le matagaluega o lafoga i lalo o le Matagaluega o Tupe.

Ina ia faʻatinoina le tulafono faʻavae lafoga, o le a faʻavaveina foi e Saina tulafono e faʻalolotoina le toe fuataʻiga o le VAT, o le tala lea a Wang.

O le faʻamatalaga tuʻufaʻatasi na oʻo mai ina ua maeʻa le saunoaga a le Palemia Li Keqiang i le Aso Lulu, o le a faʻatinoina e Saina se faasologa o faiga e faʻaitiitia ai le VAT ma faʻamama le avega o lafoga i le toetoe o pisinisi uma.

I le amataga o lenei masina, na taʻua ai e Li i lana Lipoti o Galuega a le Malo i le 2019 e faapea o le suiga o le VAT o le ki lea i le faʻaleleia atili o le faiga o lafoga ma ausia ai le tufatufaina atu o tupe maua.

"O a matou gaioiga e faʻaitiitia lafoga i lenei taimi e faʻamoemoe i se tulaga faʻaleleia e faʻamalosia ai le faʻavae mo le faʻaauau pea o le tuputupu aʻe aʻo mafaufau foi i le manaʻoga e faʻamautinoa le faʻamautuina o tupe. tuputupu aʻe o le tamaoaiga, galuega, ma fetuunaiga faʻavae," o le tala lea a Li i le lipoti.

Lafoga fa'aopoopo i luga o le tau -o se ituaiga tele o lafoga fa'apisinisi e maua mai i le fa'atau atu o oloa ma auaunaga - fa'aitiitiga o le a manuia ai le tele o kamupani, o le tala lea a Yang Weiyong, o se polofesa lagolago i le Iunivesite o Pisinisi Fa'avaomalo ma le Tamaoaiga i Beijing.

"O le fa'aitiitiga o le VAT e mafai ona fa'amama lelei le mamafa o lafoga a pisinisi, ma fa'ateleina ai tupe fa'afaigaluega e atina'e, fa'ateleina le mana'oga ma fa'aleleia le fa'atulagaina o le tamaoaiga," o le fa'aopoopo mai lea a Yang.


Taimi meli: Mati-24-2019