Shanghai Disneyland Park

Shanghai Disneyland Park

Shanghai Disneyland Park është një park të vendosura në Pudong, Shangai, që është pjesë e Disney Resort Shangait. Ndërtimi filloi më 8 prill, 2011. parkut u hap më 16 qershor, 2016.

Parku mbulon një sipërfaqe prej 3.9 kilometra katrorë (1.5 mi sq), kushton 24,5 miliardë RMB, dhe duke përfshirë një sipërfaqe prej 1.16 kilometra katrorë (0.45 sq mi). Përveç kësaj, Shanghai Disneyland Resort ka një total prej 7 kilometra katrorë (2.7 mi sq), përveç për fazën e parë të projektit e cila është 3.9 kilometra katrorë (1.5 mi sq), ka dy më shumë zona për zgjerim në të ardhmen.

Parku ka shtatë fusha themed: Mickey Avenue, kopshte të imagjinatës, Fantasyland, Treasure Kovi, Aventurë Isle, Tomorrowland, dhe Toy Story Land.