Mekisikō Si'itia Fa'atauga i Uamea, Alumini, Oloa Vailaau, ma Oloa Sima

I le aso 15 o Aokuso, 2023, na sainia ai e le Peresetene o Mekisiko se poloaiga e siitia ai le tau o le atunuu e sili ona fiafia i ai (MFN) i luga o oloa mai fafo, e aofia ai uʻamea, alumini, oloa bamboo, paʻu, vailaʻau, suauʻu, fasimoli, pepa, pepa malo, keramika. oloa, tioata, masini eletise, mea fai musika, ma meafale.O lenei tulafono e faʻatatau i le 392 tau o oloa ma sii i luga le tau o oloa mai fafo e toetoe lava o nei oloa uma i le 25%, ma nisi o ie e faʻatatau i le 15% tau.O le suiga o tau o lafoga na fa'aulufale mai na amata faamamaluina ia Aokuso 16, 2023 ma fa'ai'u ia Iulai 31, 2025.

O le siitaga o le tau o le a aafia ai le faaulufaleina mai o u'amea u'amea mai Saina ma le itulagi o Taiuani o Saina, o pa'u taai malulu mai Saina ma Korea i Saute, u'amea mafolafola fa'apipi'i mai Saina ma le itulagi o Taiuani o Saina, ma paipa u'amea mai Korea i Saute, Initia ma Iukureini - uma. o lo'o lisiina atu o oloa e fa'atatau i tiute anti-dumping i totonu o le fa'atonuga.

O lenei tulafono o le a aʻafia ai fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga a Mekisiko ma le tafe o oloa ma ana paʻaga fefaʻatauaʻiga e le saʻoloto, faatasi ai ma atunuu sili ona afaina ma itulagi e aofia ai Pasila, Saina, Saina Taiwan itulagi, Korea i Saute, ma Initia.Ae ui i lea, o atunuu o loʻo i ai se Maliega Fefaʻatauaʻiga Saʻoloto (FTA) ma Mekisiko o le a le afaina i lenei tulafono.

O le siʻitia faʻafuaseʻi o tau, faʻatasi ai ma le faʻasalalauga aloaʻia i le gagana Sipaniolo, o le a iai se aafiaga taua i kamupani Saina o loʻo faʻatau atu i Mekisiko poʻo le manatu o se nofoaga e teu ai tupe.

E tusa ai ma lenei tulafono, o le siitaga o tau o oloa faaulufale mai ua vaevaeina i ni vaega se lima: 5%, 10%, 15%, 20%, ma le 25%.Ae ui i lea, o le tele o aʻafiaga o loʻo faʻapipiʻiina i vaega o oloa e pei o "matagi mata ma isi mea faʻaoga tino o taavale" (10%), "ie" (15%), ma "umea, uʻamea-alumini, paʻu, vailaʻau oloa, pepa, oloa sima, tioata, mea eletise, mea fai musika, ma meafale" (25%).

Na taʻua e le Matagaluega o le Tamaoaiga a Mekisiko i le Official Gazette (DOF) o le faʻatinoina o lenei faiga faʻavae e faʻamoemoe e faʻaleleia le atinaʻe mautu o le pisinisi Mekisiko ma tausia le paleni maketi o le lalolagi.

I le taimi lava e tasi, o le fetuunaiga o tau i Mekisiko e faʻatatau i tau o oloa mai fafo nai lo lafoga faʻaopoopo, lea e mafai ona tuʻuina faʻatasi ma le anti-dumping, anti-subsidy, ma le puipuiga o faiga ua uma ona faia.O le mea lea, o oloa i le taimi nei o loʻo i lalo o suʻesuʻega a Mekisiko e tetee atu i le lafoaia poʻo le noatia i tiute e tetee atu i le lafoaia o le a feagai ma le faʻamalosia atili o lafoga.

I le taimi nei, o loʻo faʻatautaia e le Matagaluega o le Tamaoaiga a Mekisiko ni suʻesuʻega e tetee atu ai i le lafoaʻiina o polo uʻamea ma paʻu mai Saina, faʻapea foʻi ma le faʻafefe o le goto o le la ma iloiloga faʻafoe i luga o paipa uʻamea le lelei mai atunuu e pei o Korea i Saute.O oloa uma ua ta'ua o lo'o aofia i totonu o le lautele o tau fa'aopoopo.E le gata i lea, o le u'amea u'amea ma le u'amea fa'apipi'i ua gaosia i Saina (e aofia ai Taiuani), o laupepa malulu o lo'o gaosia i Saina ma Korea i Saute, ma paipa u'amea lamolemole na gaosia i Korea i Saute, Initia, ma Iukureini o le a a'afia fo'i i lenei suiga o tau.


Taimi meli: Aukuso-28-2023